Parempia pelaajapolkuja ja vastuullista e-urheilukoulutusta

KOVA ja Kajaanin Ammattikorkeakoulu aloittavat kesällä yhteistyön, joka tulee näkymään molempien toimijoiden arjessa syksyllä, kun koulut jälleen jatkuvat.

KOVA on alusta asti halunnut kehittää ja parantaa varsinkin suomalaista e-urheiluskeneä, sekä tähdätä samalla myös globaaleille markkinoille. Vastuullisten pelaajapolkujen rakentaminen on ollut yksi osa, johon KOVA on ottanut osaa tekemällä yhteistyötä vajaan vuoden ajan Järviseudun Ammattiopisto JAMIn kanssa. Nyt KOVA osallistuu vielä vahvemmin tulevan e-urheilusukupolven kasvattamiseen aloittamalla yhteistyön Kajaanin Ammattikorkeakoulu KAMKin kanssa.

KAMKissa tehtävä työ on todella korkeatasoista, ja haluamme olla mukana rakentamassa pelaajapolkua toiselta asteelta korkeakouluopintoihin, kommentoi yhteistyötä KOVAn kumppanuuspäällikkö Matti Orava.

KAMKissa voi syventyä elektronisen urheilun liiketoimintaan. Esports Business -koulutus on englanninkielinen koulutusohjelma, joka on koko maailman ensimmäisiä kokonaan

e-urheilun liiketoiminnan ympärille suuntautuneita koulutuksia.

Me tavoittelemme globaalia yleisöä sekä globaalia menestystä peleissä, ja meidän mielestä on siistiä, että meillä on kumppani Kainuusta, joka katselee maailmalle, Orava jatkaa.

KAMKin Esports Business -koulutuksen kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ovat mm. University of Staffordshire Iso-Britanniassa sekä Shenandoah University USAssa. Koulutus tähtää tradenomitutkintoon, ja se antaa mahdollisuudet työllistyä elektronisen urheilun pariin esimerkiksi valmentaja tai joukkuemanagerina.

Koulutus on herättänyt laajalti kiinnostusta. Monikulttuurisessa ryhmässä on opiskelijoita 17 eri maasta. Koska e-urheilussa työkieli on usein englanti, myös koulutus toteutetaan englanniksi, kertoo Kajaanin ammattikorkeakoulun koulutusvastaava Kirsi Sievers.

Pääpainona parantaa pelaajapolkua sekä työllistää e-urheilun pariin

Alkavan yhteistyön myötä KAMK, KOVA ja JAMI tulevat yhdistämään voimiaan ja rakentamaan entistä vastuullisempaa e-urheilukenttää. Ideoita mahdollisista suunnitelmista on jo palloteltu.

KAMKin opiskelijat voisivat esimerkisi toimia JAMIn esports-linjan opiskelijoiden team leadereina, Orava kuvailee mahdollisia tapoja yhdistää kahden koulun toimintoja.

Olemme todella iloisia tästä mahdollisuudesta ja haluamme tehdä laajasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa Suomessa ja sitä kautta laajentaa opiskelijoiden mahdollisuuksia saada käytännön kokemusta alasta jo opintojen aikana, jatkaa Sievers.

Syksyllä kunnolla siivet alleen saava yhteistyö tulee tarjoamaan myös KAMKin opiskelijoille mahdollisuuden työharjoitteluun KOVAssa. Useita harjoittelijoita aiemmin työllistänyt KOVA haluaa olla organisaatio, joka tarjoaa opiskelijoille paikan kehittää työelämätaitoja alalla.

Syyslukukaudella tullaan myös näkemään esimerkiksi KOVAn ja KAMKin järjestämä CS:GO-turnaus.

Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

No Responses

    Vastaa